4 perces csodaedzések

Drágaságaim! Átvertek!


Olyan nincs, hogy 4 perc és vége! Olyan van, hogy bemelegítés + 4 perc "csodaedzés" (pl. a Tabata is ilyen) + nyújtás...

Adjuk össze, és akkor min. 20 perc , 8 perces csodaedzéssel már 25-30 perc, stb. Igen lehet olvasni egy rakás helyen frankó módszereket, de MUNKA nélkül nincs EREDMÉNY.

És nem a 4 percet kell rászánni, hanem az a kis időt bemelegítéssel, nyújtással... és lehet otthon is edzeni, de mikor fogod elsumákolni? ... mert valahogy a mostani állapotodba kerültél, vagy nem? A csoportos óra varázsa, hogy együtt örülünk, és együtt "szenvedünk". Tudjuk, és megbecsüljük egymást a kitartásért, az elvégzett munkáért, és persze, ha eljutsz egy szintre, lehet hogy ez megy magától is, mondjuk otthon. De amíg ez nem megy, ne csinálj magadból hülyét! Untig elég, ha nem jössz edzésre, mert múltkor is izomlázad volt. Következetesen eddz! (Vagy csoportos órán edző felügyelete mellett, vagy DVD-re edző által összeállított gyakorlatokkal, de valamilyen szisztéma szerint.) Csak úgy ... én is tudom alapján nehéz, mert az edzők zöme évekig tanulta a szakmáját, és lássuk be se tojásért, se disznóért a tudást nem lehet megvenni. Villanyt se állok neki szerelni, hanem szakembert hívok. Gondolkozz rajta!

A 4 perc akkor hatásos, (bemelegítést és nyújtást leszámítva), ha a terhelés is megfelelő. Ha nem mozogtál már 30 éve, egy darabig elég lesz, de utána növelni kell a hatékonyságot! Tudod miért? Hogy megfelelően fejlődj! Változtatni kell a terhelést, hogy a test ne álljon be tartalékra, hanem mindig kihívás legyen az edzés... :)

És akkor még nem is beszéltünk a rendszerességről, de arról majd legközelebb...



Ha gondolod, próbáld ki az edzéseinket....

Várunk szeretettel!




Megjegyzések