Mi miért szeretjük a Tabatát?


Több nyomós érvünk is van:

  1. Változatos az edzés kellő fantáziával. A különböző fajta variációk egy-egy gyakorlatból annyira megvadítja a szervezetedet, hogy egyszerűen nem tud hozzászokni. Előfordulhat, hogy 1/2 évig 1 évig nem találkozol egy az egyben ugyanazzal a feladattal. Persze vannak kedvencek :) például a hegymászás, amit szinte egyik edző sem hagy ki sokáig. Maximum ahhoz szokik hozzá a szervezeted, hogy melyik nap mész edzeni. Mikorra várható megint egy terhelés, de a milyen, hova, stb. nem lehet tudni, hiszen az edződ állítja össze, és nagy a valószínűsége, hogy variál. Nem véletlenül --> Te ne und meg, illetve ne szokjon hozzá a szervezeted.
  2. Hatékony. Az egyik legjobb edzésfajta, ha nem akarsz órákig a zsírégető tartományban mozogni. Rövid, de nagyon kemény terhelés az anyagcserét akár egész napra felpörgeti, sőt az intenzív edzés utáni regenerálódáshoz is zsírsavakat használhat a szervezet energiaforrásként. Nem csak alakformálóként kiváló, hanem az állóképesség is fokozatosan növekszik, mint említettük, hatékonyan (!)
  3. Rövid. Egy 10 perces bemelegítés után 20-30 perc hatékony edzés (kötelező szünetekkel) és már jöhet a 10 perces nyújtás.
  4. Egyszerű. Még a bonyolult is egyszerű. Nincs koreográfia, a gyakorlatok hasznossága és nem a bonyolultsága izgat minket. 

Jelentkezz be edzéseinkre:

Megjegyzések