A "skinny fat jelenség"

Egy ideje megjelent a „skinny fat” szószerkezet a fitness világban, amit valaki nagyon találóan „zsíros csontváznak” fordított le. De miről is van szó?


Vitalzone.hu-ról átvett változtatások nélküli cikk

Most te is megtudhatod, hogy mit jelent a “skinny fat”! 

Mit takar a “skinny fat jelenség”? 


Az már egy ideje egyértelmű, hogy a kilók mit sem számítanak a fitt testek világában: a cél egy normális testzsír-százalék, egy figyelemre méltó izomzat és természetesen a jó (és folyamatosan javuló) teljesítmény elérése.

Ezért is fontos beszélni a „zsíros csontvázakról” vagyis azokról, akik ugyan látszatra nem nagydarabok, sőt, talán kifejezetten vékonyak, azonban a testösszetételük egyáltalán nem ideális, a fittségi szintjük pedig rossz. Kétféle módon válhatunk zsíros csontvázzá:

1. A hozott vékony alkat és a nem-sportolás


Az alapvetően vékony testalkatúak közül néhány úgy érzik: mentesülnek a sport és táplálkozás témaköre alól, hiszen őket ez nem érinti. Nagyon hibás hozzáállás, mert az ülőéletmód, a rossz táplálkozás és az évek nagyon is meghozzák a „gyümölcsüket!” Egyszerűen, ami ma feszes-karcsú, az néhány év elteltével és a lustaságnak köszönhetően plöttyedt-vékony lesz…

Most te is megtudhatod, hogy mit jelent a “skinny fat”! 


2. Az agyonkoplalt test


A másik módja a „skinny fat” test elérésének az esztelen koplalás: ha ugyanis a felépített diéta&edzés kombináció helyett a koplalást választjuk, akkor nemcsak zsírtól, de nagy mértékben izomtól is megszabadulunk! Az eredmény tehát nem egy karcsúbb és feszesebb forma (mint a diéta & edzés kombinációja esetében), hanem egy vékonyabb, de puhányabb forma.

Szóval akár eredetileg is vékony alkattal rendelkezünk, akár épp most karcsúsodnánk, a sportot és ésszerű étkezést nem lehet megspórolni! A lényeg, hogy ne kilókban gondolkozzunk, hanem ideális testösszetételben: egy normál értékű testzsír-százalékban, egy jó (és fejlődő) izomtömegben, jó állapotú csontokban, kellő erőnlétben és jó állóképességben gondolkozzunk!

Sokszor előfordul (és ez mérhető is!), hogy egy nagyobb darabnak tűnő egyén sokkal feszesebb, kerekebb formákkal rendelkezik, vonzóbb, energikusabb, erősebb, a testösszetétel adatai és fittségei tesztjei kedvezőbbek, mint egy látszólag karcsúbb társáé.

Szóval edzésre és tudatosságrafel! ☺ Magunkhoz képest fejlődjünk!


Forrás: http://www.vitalzone.hu/a-skinny-fat-jelenseg-.html#ixzz4R0Q3NQRB


Megjegyzések