Tájékoztató Adó 1%-ának felajánlásáról

Képtalálat a következőre: „adó 1%”

Kedves KAKUSEI-es Tagok, Szülők, Edzőtársaink!


Magánszemélyként az idén is dönthetünk úgy, hogy a befizetett adónk 1%-át regisztrált civil szervezeteknek ajánljuk fel, további 1%-ot pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak. Ez utóbbi idén is a Nemzeti Tehetség Program.

Fontos tudnivaló, hogy az 1+1 %-os felajánlásáról a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is lehet rendelkezni. A lényeg, hogy ez legkésőbb május 22-ig megtörténjen. A határidő jogvesztő, vagyis ha valaki ezt követően rendelkezik, az érvénytelen és igazolási kérelemmel sem menthető ki.

Amennyiben szeretnénk, az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozaton jelezhetjük, hogy a NAV közölje a nevünket és elérhetőségünket a kedvezményezettel. Az erről szóló nyilatkozat azonban nem feltétele az érvényes felajánlásnak.

Aki elektronikus tárhellyel  rendelkezik, azt elektronikus úton tájékoztatják a felajánlott összeg kiutalásáról.

A rendelkezés 2018. május 22-ig benyújtható:
  •  a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
  • a 17EGYSZA jelű letölthető nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban).
  • a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain)

Képtalálat a következőre: „nyomtató”
klikk és nyomtatható a nyomtatvány


Az egy százalékról szóló nyomtatvány kitölthető papíron, vagy kinyomtatható és kitölthető utólag, de akár egy sajtpapíron is rendelkezhetünk, amíg a dokumentum tartalma megfelel az előírásoknak, vagyis a fent említett adatok szerepelnek rajta. Fontos tudnivaló, hogy a rendelkező nyilatkozat dokumentumát nem szabad kettétépni akkor sem, ha az alsó részt nem töltöttük ki teljesen. Vagyis akkor se tépje le a papír alját, ha nem adott meg egyházi kedvezményezettet. Egyszerűen hagyja üresen az adott részt.

2018-tól ugyan megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti a munkavállaló 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben így rendelkezünk adónk 1+1 %-áról, akkor azt a munkáltató felé legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban (a leragasztás helyén illetve a kísérőjegyzéken az aláírásunkkal) tehetjük meg.

Kérünk Benneteket, ha lehetőségetek van rá, támogassátok adótok 1%-ának felajánlásával egyesületünket, mely nektek csak egy kis odafigyelést igényel, és plusz költséges nem jelent.


2018. január 31.

Köszönettel:

Bruszt Mária
elnök
KAKUSEI SE

Megjegyzések